Spotkanie z dietą – All-in-UJ – spotkanie 2

23.04.2015

Prezentacja z dzisiejszego spotkania dostępna tutaj: All-in-UJ___spotkanie z dietą 2.

Poruszliśmy kilka tematów:

  • Jak prawidłowo rozpocząć przygotowanie odpowiedniej diety dostosowanej do naszego stylu życia ?
  • Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe krok po kroku ?
  • Jak przygotowywać zbilansowane posiłki ?
  • Jak korzystać z darów wiosny ?

Każdy po spotkaniu powinien być w stanie przygotować indywidualny program żywieniowy – jeśli ktoś miałby jakiekolwiek pytania – proszę pisać lub dzwonić – krótka chwila – niewielka strata czasu a rozwiejemy wątpliwości.

Omówiliśmy sobie:

  • jak określić cel diety
  • jak wyliczyć podstawową przemianę materii
  • jak wyliczyć całkowitą przemianę materii
  • jak określić udział składników odżywczych w diecie
  • jakie jest nasze zapotrzebowanie na składniki odżywcze
  • jakie jest nasze zapotrzebowanie na witaminy i minerały
  • ile spożywamy / powinniśmy spożywać posiłków w ciągu dnia
  • o jakich porach spożywamy / powinniśmy spożywać posiłki
  • o jakich porach trenujemy / powinniśmy trenować
  • jak wprowadzić aktywność fizyczną do diety
  • jak zmienić nawyki żywieniowe
  • jak korzystać z „darów wiosny”